Corally Prototype nr.2

 

Deze Corally is het tweede geproduceerd prototype! Vanaf de eerste ideeŽn stond vast dat er een nieuwe 1/12 moest komen met een Coral chassis. Het Coral chassis wat gemonteerd is op het eerste prototype voldeed niet aan de verwachtingen. Om toch het model te testen is deze Corally gebouwd met een koolstof chassis.

Aan enkele onderdelen is te zien dat dit model deels handgemaakt is. Ook zijn er onderdelen die het productie stadium niet gehaald hebben. Let op de demper plate boven de motorĒ. Door de schuine verbindingen bleek dat de motor er niet in of uit kon. De snelinstellingen voor de bodyposten rammelde tijdens het rijden los. Het is overigens geen schroefdraad op de bodyposten, maar aparte ringen waarover de ring vast geklikt wordt. De aluminium antennevoet heeft het productie stadium ook niet gehaald laat staan de gehele voorwiel ophanging.

De demper met de rubberen afdekking, de powerpod, de voor en achter as, de O-ringen en de velgen zijn jaren gebruikt op diverse modellen van Corally.

Ondanks dat dit een prototype is, is hij zondermeer herkenbaar als een Corally.

Mijn dank is groot aan de gulle gever van dit unieke prototype.

 

 

 

 

 

 

 

 

Home