PK Corally 

PK Corally. 1986 is het jaar waarin modelbouw PK models op de markt komt met de PK Corally. De echte 1:12 tijd was over zijn hoogtepunt heen, vandaar dat het de tijd was voor de perfecte 1:12. De Schumacher C-car was het uitgangspunt en na vele verbeteringen was de PK Corally een feit.

Het chassis, de motor ophanging en de wiel-draagarmen werden gemaakt van het gelijknamige materiaal Coral, een harde aluminium legering. Door te kiezen voor de kleuren rood en Alu-grijs kregen de modellen een kwalitatief hoog aanzicht.

Dit model had echte noviteiten. Zo waren in de voorveren, vet gevulde rubbers geplaatst die een compacte  demper vormden. Alle wielen waren bevestigd met O ringen en voorzien van een kogellager. Het bevestigingspunt van de wiel-draagarmen aan het chassis was een rechtopstaand asje met drie O-ringen. De achteras steekt door een ovale buis. Deze buis werd afgesloten door een kogellageradapter. Hiermee kon de bodemvrijheid gemakkelijk ingesteld worden.

Getoond model is in perfecte staat uit eigen collectie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze complete en originele PK Corally is nooit in elkaar gezet. Het is er een uit de eerste productie serie. Latere versies hadden een haakje in het midden van de draagarmen. Hieromheen zat de bekende o-ring.

Getoond model is in absolute nieuwstaat uit eigen collectie.

 

 

 

Home