Schumacher C-car

 

Schumacher Racing Products Ltd is opgericht in 1980 door Cecil Schumacher, een succesvol ingenieur in de auto-industrie. Hij had transmissiesystemen voor weg en race auto's ontworpen voordat hij overstapte naar de radiografisch bestuurde modellen. Na de bouw van een aantal gespecialiseerde tunings onderdelen, waaronder 's werelds eerste "bal differentieel", was de C-car het eerste model dat in 1982 in productie ging.

 In 1982 werd tapijt werd ge´ntroduceerd als de ondergrond om op te racen, met rubber foam banden. De bochtsnelheden verbeterden en het ontwerp van het chassis kreeg een nieuwe richting. Weg waren de flexibele chassis ontwerpen. Nieuw was het gebruik van epoxy en later koolstofvezels om de benodigde stijfheid te creŰren. De top auto van die tijd was de Schumacher C-car. De zeer succesvolle 1/12 C-car domineerde voor meerdere jaren en won het EK in 1985 en 1988.

De C-car van Corally 12.nl is een van de eerst geproduceerde C-cars. Deze zijn herkenbaar aan de draagarm uit 1 stuk. Latere modellen hadden draagarmen bestaand uit 2 delen.  

De C-car diende als basis voor Corally om een beter model te maken.

Getoond model is in perfecte staat uit eigen collectie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Home